HOE CREËER JE ZELF EEN GALLYWALL?

Tips voor het gebruik van kunst in jouw interieur

Je hebt het vast al voorbij zien komen op Instagram of bij een woonprogramma. Een wand met foto's, posters, prints en/of kunstwerken die heel nonchalant bij elkaar hangen. Het ziet er spontaan opgehangen  uit, maar dat is het natuurlijk nooit...

Hier lees je hoe je het samenstellen van een gallerywall het beste aan kunt pakken.

©Femina.dk
©Femina.dk

De muur

Misschien een overbodige tip, maar kies een muur die voldoende licht krijgt. Al je harde werk moet natuurlijk een beetje (spot)licht krijgen en op zijn best uitkomen.

 

Daarnaast ben ik een voorstander van kleur! Een lijst staat veel beter op een gekleurde muur.

 

Heb je ooit een museum met witte muren gezien?

 

De kunst

Je kunt uw gallerywall samenstellen op basis van een thema.  Naast trendy thema's kun je ook jouw smaak nemen als perfecte thema.  Als je alleen kiest wat je mooi vindt, creëer je je eigen stijl en wordt het automatisch een geheel. Denk niet te veel na, vertrouw gewoon op je gevoel!

 

Inspiratie nodig? Neem een kijkje in mijn webshop met tekeningen en prints of schilderijen


Compositie

Nu komt het leuke gedeelte: het bepalen van de compositie. Leg  oude kranten op de grond. Schik je geselecteerde werken op de vloer zoals je ze aan de muur zou willen hangen. Trek de lijsten over op de krant. Maak een markering waar de spijkers voor de lijsten moeten komen.

Spijker tovenaar

Hang dan de kranten tegen de muur. Sla de spijkers op de plaatsen die u zojuist hebt bepaald. Haal de papieren eruit en voila, daar is het skelet voor je fotowand!


Gallerywall tips postwand prints kopen kunstenaar interieurdesign originele kunst uniek
©Andrea de Groot, Livinghip.nl

Finishing touch

 

Het nadeel van een enkele spijker is dat een lijst snel scheef hangt. Hiervoor kun je een waterpas en Pritt Posterbuddies gebruiken. Plak een buddy tussen de muur en de twee onderste hoeken van de lijst. Hang de lijst recht op met behulp van de waterpas. Druk op de lijst en de buddy zorgt ervoor dat hij goed blijft zitten. Klaar is kees ;)

 

Inspiratie nodig? Neem een kijkje in mijn webshop met tekeningen en prints of schilderijen