ARTIKEL - BREDA NIEUWS.NL

3-8-2018


Schildertalent schilderen passie romantische kunst &C talent schilderdoek
&C Talent

“Schilderen is iets dat iedereen kan leren” is de overtuiging van Daphne Schrijver, een 32-jarige kunstenares uit Breda.

Het maakt volgens haar niet uit of het je in de genen zit maar is het vooral belangrijk geduld en plezier te hebben.

Tijd nemen om iets moois te maken

“Het belangrijkste is dat je goed leert kijken. Daarnaast moet je echt de tijd nemen om iets moois te maken. Alles dat je aandacht en tijd geeft groeit en zo is het ook met schilderen.“ Bij Daphne in het atelier leer je schilderen volgens de klassieke technieken. “Vroeger was tekenen een voorwaarde voor een geslaagde carrière als schilder. Tegenwoordig met alle moderne technieken is het niet noodzakelijk maar toch beginnen we hiermee. Ik vind tekenen een noodzakelijk proces om feeling te krijgen met je schilderij. Echt grote Nederlandse meesters als Rembrandt zijn vroeger ook begonnen met eindeloos te tekenen.”

 

Deze schildercursus kan iedereen volgen en gaat daarom vooral om het leren van het ambacht. In tien weken kan je volledig zelfstandig een schilderij opzetten! Zelf heeft Daphne al heel wat meters geschilderd. Zo is ze zes jaar geleden begonnen met een opleiding schilderkunst in het Vlaamse Brasschaat. Sindsdien hebben haar kwasten amper stil gelegen en verkoopt ze werk in binnen- en buitenland.

Meer over de schildercursus

Locatie: Atelier Daphne Schrijver, Heuvelbrink 41, Breda

Wanneer: Kinderen woensdagmiddag. Volwassenen maandag- en woensdagavond.

Aanmelden kan via info@daphneschrijver.nl

Kunstenares Breda in atelier